Jump to content

Kovács Zsófi történelmet írt az EB-n

2017. 04. 29. 19:32

Kovács Zsófia szenzációs versenyzéssel ezüstérmet szerzett a női egyéni összetett versenyben a kolozsvári torna Európa-bajnokságon, ezzel pedig történelmet írt: korábban soha nem végzett ilyen jó helyen magyar tornásznő a kontinenstorna összetett viadalában. Kovácsot az utolsó gyakorlattal előzte meg talajon a favorit brit Elissa Downie. Dévai Boglárka a 24. helyen zárta a finálét.

"Nagyon meg vagyok elégedve a szereplésemmel és azzal, hogy dobogóra állhattam, pláne, hogy ilyen eredmény még nem volt a magyar tornasport történetében. Nagyon örülök ennek a második helyezésnek! Az ugrásgyakorlatommal teljesen meg vagyok elégedve, a felemás korlát tegnap úgy éreztem, jobb volt, de a pontszámok alapján ezt is jóra értékelték. Gerendán volt egy nagyobb megingásom, de ha ez nincs, az sem biztos, hogy följebb vitt volna a dobogón, talajon pedig egy kisebb elszökkenésem. Az ugrás és felemás korlát döntőjében jó lenne hasonló eredményeket elérnem" – értékelt Kovács Zsófia a Magyar Olimpiai Bizottságnak.

TORNA EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
Egyéni összetett. Nők. 1. Elissa Downie (Nagy-Britannia) 55.765, 2. Kovács Zsófia (Magyarország) 55.432, 3. Melanie De Jesus Dos Santos (Franciaország) 55.065, 4. Jelena Jeremina (Oroszország) 54.266, 5. Kim Bui (Németország) 53.499, 6. Martina Maggio (Olaszország) 53.199, …24. Dévai Boglárka (Magyarország) 49.198

(Forrás: nemzetisport.hu)