Jump to content

Rangos nemzetközi djat nyert a magyar fejlesztésű, sötétben világító virág

2017. 05. 27. 11:39

Külföldön is hatalmas sikert aratott a flAVATAR!

Idén tavasszal óriási sikert arattak Kun Richárd világító virágai az egyik legnagyobb és legelismertebb nemzetközi designversenyen, az A' Design Awardon. Kun Richárdnak, a viaFlora Csoport projektvezetőjének világító virágai flAVATAR fantázianéven kaphatóak idehaza is. A védjegyoltalom alatt álló, hazai növénykülönlegesség bronz díjat kapott a világ legjobb világító designnal rendelkező termékeit rangsoroló kategóriában.

A 2010-ben alapított rangos nemzetközi designversenyre, az A' Design Award & Competitionre idén is több ezer pályamű érkezett a világ minden pontjáról. A szakértői értékelések után az akadémikusokból, különböző iparágakat képviselő elismert szakemberekből és véleményvezér újságírókból álló zsűri választotta ki a legjobb pályázókat minden kategóriában.

Ennek a folyamatnak a végén a Lighting Design projektek közt jelölt flAVATAR a bronz díjat kapta meg. Ez azt jelenti, hogy a magyarok által megalkotott világító virág az egyik legszínvonalasabb világító design koncepcióval rendelkező termék az egész világon.

"A hazai és nemzetközi virágkereskedelemben nagyon kevés az új innováció. Főleg amiatt, hogy ennek az iparágnak korlátozottak a fejlesztési lehetőségei. Egy olyan új típusú virág, mint a flAVATAR viszont többek közt akkor tud igazán érvényesülni a piacon, ha díjakat, elismeréseket kap." 

"Az A' Design Award óriási elismerés a számunkra, amellyel példát is mutathatunk a virágszakmának, miután a flAVATAR fejlesztésekor maximálisan figyelembe vettük a természet szabályait, és olyan virágkülönlegességet hoztunk létre, amely a környezetünket gazdagítja." – hangsúlyozta Kun Richárd a díj átvételekor.
 
A szakember hozzátette: reméli, hogy az A' Design Award hozzásegíti a viaFlora Csoportot ahhoz, hogy a világító virágokat még több helyen hozzák forgalomba. A flAVATAR jelenleg a magyar piac mellett számos európai és az unión kívüli országban is kapható.
(Forrás: sikerestortenetek.hu)