Jump to content

Európa legjobb motoros rendőre lett egy szegedi járőr

2017. 05. 28. 12:47

Először indult a nemzetközi versenyen, és le is győzte a címvédőt. Aki szintén magyar.

Farkas Attila először indult el a nemzetközi versenyen, és egyből legyőzte a címvédőt - aki egyébként szintén magyar - írta meg a delmagyar.hu.

14 országból érkeztek idén versenyzők a Kulmbachban rendezett Rendőrmotorosok Európa-bajnokságára. Eddig Magyarországról csak fővárosi rendőrök vehettek részt a versenyen, idén mások is lehetőséget kaptak.

– A motoros rendőröknek minden évben van engedélymegújító vizsgájuk. Az ottani eredmények alapján a vezető oktató úgy döntött, hogy rajta és a korábbi évek bajnokain kívül én is részt vehetek az Európa-bajnokságon – mondta a lapnak Farkas Attila, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőre.

– Mivel mindenki a saját járművével versenyez, először is el kellett oda motoroznunk – mesélte a szegedi rendőr, aki azt mondta, ha nem lennének ilyen kényelmesek és jól manőverezhetők a magyar rendőrmotorok, nem is bírta volna a hosszú utat. Ausztriában, Linz környékén például 2 fokban, havas tájon keresztül utaztak.

– A program egy hegyi túrával kezdődött, a versenyt délután rendezték – mondta el a magyar rendőr, aki szerint a sok ügyességi feladat közül a legnehezebb a lassú szlalom volt. – Ennek a feladatnak az volt a lényege, hogy minél több idő alatt menjünk végig a kijelölt pályán anélkül, hogy letennénk a lábunkat vagy bóját érintenénk. – Amikor a tavalyi bajnok, Szabó Zoltán célba ért, mindenki azt hitte, hogy ennél lassabban már nem lehet megoldani ezt a feladatot. Nekem 4 másodpercet sikerült még rátennem – mosolygott Farkas.

 

(Forrás: sikerestortenetek.hu)