Jump to content

Magyar rendező készítette az ASSASSIN'S CREED ORIGINS legjobb előzetesét

2017. 09. 28. 11:05

Ritka, de örömteli hír, amikor egy-egy magyar vonatkozású videojátékos munkáról lehet hallani, hát még ha ilyen minőségi végeredményről van szó! Az Assassin's Creed Origins rengeteg marketinges anyagot kapott az elmúlt hónapok során, de ezek közül is toronymagasan kiemelkedik az az előzetes, amelyet az idei Gamescomon mutattak be. Azt már eddig is tudtuk, hogy a videó a budapesti Digic Pictures munkatársainak keze munkáját dicséri, de csak most derült ki, hogy rendezője nem más volt, mint Gigor Attila - tudtuk meg a Filmbarátok podcast gazdáitól.

Gigor két legismertebb filmje a 2008-as A nyomozó (a legjobb XXI. századi magyar filmekről szóló listánkon igen előkelő helyezést ért el) és a tavaly bemutatott Kút. Az előbbi egy éjfekete humorral megfűszerezett és kiváló forgatókönyvvel megtámogatott alkotás, amelyet Anger Zsolt zseniális alakítása tett feledhetetlenné, az utóbbi pedig feszült és magával ragadó hangulata miatt vált emlékezetessé. A rendező, ahogy sokan mások, szintén rövidfilmekkel kezdte pályafutását, ezek közül talán a Rossz helyen szálltunk le a legismertebb, amelyben néhány szereplő rohamosztagosnak öltözve mászkál fel-alá.

Gigor feszült stílusa az Origins fentebb látható előzetesében is tetten érhető, amelyet mi a Gamescom legjobb trailerének választottunk meg. A videónak az első fele az, amely különösen jól sikerült, Leonard Cohen "You Want it Dark" című, hátborzongatóan sejtelmes számára folyamatosan, vágás nélkül hátrál a kamera, állandóan váltakozó helyszíneken mutatja be az Egyiptom uralmáért harcba szálló történelmi alakokat, valamint a háttérből a dolgokat irányító maszkos fazont.
A Ubisoft nem csak az előzetesekbe fektetett sok energiát, az Origins évek óta a széria első darabja, amelyen láthatóan komoly változásokat eszközölnek, elsősorban a harcrendszer változatossá és szabadabbá tételéről van szó.

Az Assassin's Creed Origins október 27-én fog megjelenni PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Egyébként ugyanezen a napon fog megjelenni a Wolfenstein 2: The New Colossus is, úgyhogy a bőség zavarától lehet, hogy aznap kisebb sokkot fognak kapni a játékosok.

(Forrás: hu.ign.com)