Jump to content

Magyar érmek a kínai kajak-kenu világkupáról

2017. 10. 23. 07:08

Több mint egy hete már a Távol-Keleten versenyeznek maratonistáink, Boros Adrián, Dóri Bence Balázs és Bara Alexandra egy meghívásos Világkupa-sorozatra érkezett Kínába, amely a 2019-es maratoni világbajnokság házigazdája lesz. 

A shaoxingi két felvonást négy éremmel zárták versenyzőink, akik a hét közepén továbbutaztak Sanghajba, ahol ismét egy 3.6 kilométeres „sprintszámot”, valamint egy hosszú távú versenyt tudtak le. Világbajnok kajakosunk, Boros Adrián mindkét számban felállhatott a dobogóra, előbbiben bronz-, utóbbiban ezüstérmet nyert.

„Ismét érmeket tudtam szerezni, aminek nagyon örülök, hiszen nem múlt el ez az idény dobogó nélkül a számomra – mesélte Boros Adrián. – Dóri Bence rövidtávon az ötödik helyen zárt, a hosszú távú versenyen nem ment végig, mert nem érezte a pályát, ami lényegesen rosszabb volt, mint a shaoxingi. Nem mellesleg nem volt itatóember a futószakaszon, mert egyszerre versenyeztünk, így nem tudtuk segíteni egymást. Bence kiszáradt, rosszul lett és feladta a versenyt. Bara Szandi pedig két hetedik helyet szerzett ezen a két versenyen.”

(Forrás: kajakkenusport.hu)