Jump to content

Újabb magyar siker gyorskorcsolyában

2017. 11. 21. 08:47

Egy ezüst- és egy bronzérem érkezett megint a Lui-testvérektől, a kínai származású magyarok Szöulban vitézkedtek.

Liu Shaolin Sándor ezüst-, öccse, Liu Shaoang pedig bronzérmes lett 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának Szöulban zajló negyedik, utolsó állomásán. A férfi váltó viszont rendkívül kedvezőtlen helyzetbe került, mivel szabálytalanság miatt megbüntették az elődöntőben, ráadásul a nagy rivális kazah és belga staféta közül előbbi a fináléban szerepelhet, így a magyar négyes helye még nem biztos a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián.

A világbajnoki ezüstérmes női váltó, amely már elődöntős helyével ötkarikás résztvevővé vált, a B döntőben szerepelhet majd. A legrövidebb távon a tavalyi világbajnok, Liu Shaolin és testvére, Liu Shaoang is futamgyőzelemmel jutott tovább a negyeddöntőből, majd az elődöntőből mindketten másodikként kerültek a fináléba.

A legjobb négy között a szám kétszeres vb-aranyérmese, a kínai Vu Ta-csing rajt-cél győzelmet aratott, mögötte Liu Shaolin lett a második és Liu Shaoang a harmadik. Az idősebb Liu a vk összesítésében is második lett Vu mögött, de Liu Shaoang és a dél-koreai fővárosban 24. Burján Csaba is kvótát érő pozícióban zárt, így ebben a számban a maximális három magyar versenyző indulhat Phjongcshangban.

(Forrás: hvg.hu)