Jump to content

Különdíjat ért a magyar fotós oroszlánportréja

2017. 12. 23. 10:26

Vincze Adrienn a Wanda nevű cirkuszi oroszlán egy pillanatát kapta el.

A brit Fine Art Photography elnevezésű fotósversenyen kapott különdíjat a zsűritől a Power of Loud (A hangos erő) című képe.

"Az állat neve Wanda, egy mentett nőstény oroszlán. Ma nem élne, ha nincsenek azok az emberek, akik segítettek neki, és akikkel jelenleg is él. Kancsal, nem lát tökéletesen szembe, ez igényli a folyamatos törődést, gondoskodást, a szem tornáját" - mesélte lapunknak a fotós.

Hozzátette: gyerekkora óta közel állnak a szívéhez az oroszlánok, három kölyök nevelésében maga is részt vett, és azóta is foglalkozik veszélyeztetett nagymacskák védelmével.

Már régóta tervezte, hogy készít szemből képet egy ordító oroszlánról, ehhez tudatosan készült is, rengeteg videót megnézett. Vissza akarta adni hogy micsoda erő, energia van egy ilyen fantasztikus állatban.

Adrienn tavaly regisztrált a National Geographic Your Shot elnevezésű fényképmegosztó oldalára. Itt tavaly ősszel kapta meg az első elismeréseket: a "Tigers in the water" (Tigrisek a vízben) című sorozatának két képe is napi szerkesztői kedvenc lett.

(Forrás: mti)