Jump to content

Döntőben a rövid pályás férfiváltónk

2018. 02. 17. 16:31

A február 22-i négyes döntőbe jutott, tehát éremközelbe került a magyar rövid pályás gyorskorcsolyaváltó, a soraiban a tizenkilenc éves Liu Shaoanggal.

A Liu Shaoang (19), Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású csapat a japánokkal, a dél-koreaiakkal és az amerikaiakkal csatázott a négyes döntőbe jutást érő első két helyért a 45 körös, 5000 méteres távon a pjongcsangi téli olimpia negyedik versenynapján.

Váltónk az elején az első és második helyen haladt a koreaiakkal. Később az amerikaiak álltak az élre, majd fél távnál a magyar váltó vette át a vezetést. A japánok nagyot hibáztak, az egyik versenyzőjük elesett. Az amerikaiak pedig az iramot nem bírták, így a dél-koreai és a magyar váltó simán, de nagy tempóban haladt a célig, ahova ebben a sorrendben érkezett.

Dél-Korea váltója új olimpiai rekorddal győzött, de a magyar négyes végig tartotta vele a lépést, és 6:34.866 perces, új országos csúccsal ért célba. A döntőben, február 22-én (várhatóan 13 órakor) a dél-koreai mellett a kanadai és a kínai négyes lesz az ellenfél.

(Forrás: utanpotlassport.hu)