Jump to content

Európa-Kupa győztes az FTC vízilabda csapata

2017. 04. 08. 19:13

2008 után ismét nemzetközi trófeát nyert egy magyar vízilabda-csapat. A Ferencváros magabiztos idegenbeli sikere után hazai pályán 7-7-es döntetlent játszott a Nagyvárad ellen a férfi vízilabda Európa-kupa döntőjének visszavágóján, így 1998 után ismét magasba emelhettett egy európai serleget.

Az FTC két hete 12-6-ra nyert Nagyváradon, akkor azt írtuk, hogy fél kézzel már fogja a kupát. Ha valakiben maradt még kérdés, azt gyorsan eloszlatta Varga Zsolt vezetőedző együttese, amely a szerdai visszavágó első negyedét - akárcsak az első mérkőzésen - 3-0-ra nyerte meg, így összesítésben már kilenc góllal vezetett.

A Nagyvárad elszántan küzdött a folytatásban, a második negyedet 3-1-re megnyerte, a harmadikat pedig döntetlenre hozta. Az FTC legjobbja a bombagólokat szerző Madaras Norbert volt, aki csapata góljainak több mint felét (4) jegyezte. A tetemes összesítésbeli előny ellenére ezen az estén is becsülettel küzdött a győzelemért a Ferencváros, a közönség pedig már a negyedik negyedben skandálta, hogy "Kupagyőztes! Kupagyőztes!"

A Nagyvárad az utolsó másodpercekben 7-7-re mentette a visszavágót, de a végső győztes kilétéhez nem férhetett kétség: a Ferencváros négy KEK-trófea után töténete során először elhódította a LEN Eurokupát.

Férfi Eurokupa, döntő, 2. mérkőzés
FTC-PQS Waterpolo-Digi-Oradea 7-7 (3-0, 1-3, 2-2, 1-2)
Gólszerzők: Madaras 4, Avramovic 3, illetve Negrean 3, Raden, Georgescu, Diaconu, Pavlovic
A kupát 19-13-as összesítéssel a Ferencváros nyerte.

(Forrás: origo.hu)