Jump to content

Búcsú Gát Györgytől

2024. 03. 15. 13:23

A 77 éves korában elhunyt rendező, forgatókönyvíró, producer, színész és dramaturg életművének egyik közönségkedvenc alkotásával emlékezik Gát Györgyre március 14-én este az M5 kulturális csatorna.

A Tiszteletem, főorvos úr című 1980-as tévéfilmjével búcsúzik Gát Györgytől a közmédia kulturális csatornája. A történet egy – a hivatását, esküjét a jó anyagi körülményeknél fontosabbnak tartó – sebész főorvosról szól. Hálapénzt sosem fogad el, ám egyik páciensének apja ezt nem akarja tudomásul venni. Az autószerelő apa mindenképp meg szeretné hálálni az orvos munkáját, így különös döntésre szánja el magát. A filmben olyan legendás színművészek láthatók, mint Miklósy György, Schubert Éva vagy Benedek Miklós. A film 21 órakor kezdődik az M5 műsorán.

Gát György a Színház- és Filmművészeti Főiskolán diplomázott. Kezdetben a Magyar Televízió világosítója, operatőre, rendezőasszisztense, majd rendezője, producere volt. Oktatott az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A nagyközönség az Angyalbőrben és a Família Kft. című sorozat rendezőjeként ismerte.

(Forrás: sikerestortenetek.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)