Jump to content

Hegedűs László Guinness-világrekorder

2017. 08. 04. 09:42

Guinness-világrekordot állított fel ma Hegedűs László a mountain bike trial magasugrás kategóriájában a londoni Green Parkban!

Az UCI-világversenyeken az elmúlt években számtalan remek helyezéssel büszkélkedő triálos egy 179,5 cm magas akadályra ugrott fel bringájával, hasonló szabályok szerint, mint a hagyományos magasugrásban. Hege a következőket írta közösségi oldalán a rekordról:

Hivatalosan GUINNESS VILÁGREKORDER LETTEM Londonban, a Green Parkban megrendezett eseményen! SIKERÜLT! Magasugrás 179.5 cm!!! Nagyon szépen köszönöm nektek a jókívánságokat és a támogatóimnak a bizalmat! ÓRIÁSI ÉRZÉS!! Szabályszerűen három próbálkozást enged a Guinness és másodjára LETT MEG! 

A Hegeshow néven futó triálbemutatóiról is híres sportoló később így nyilatkozott a rekordig vezető útról:
A korábbi rekord 177 cm volt és a jelenlegi világbajnok Jack Carthy tartotta, amit sikerült megdöntenem, így 179.5cm-el a hivatalos rekord az enyém lett! A rekord lényege, hogy erre a magasságra kellett felugranom tekerésből – 8 méter nekifutás engedélyezett maximum és három próbálkozás! A felkészülésnél leginkább a szakmai rész került előnybe, tehát bringával készültem leginkább és természetesen a kötelező erőnléti kondis edzések sem maradtak el.

A rekordról készült videó:

(Forrás: bikemag.hu)