Jump to content

Magyar EB sikerek akrobatikus rock & roll-ban

2017. 10. 31. 08:38

Európa-bajnoki címet szerzett az újbudai Rock and Magic Sportegyesület Szupergirls elnevezésű felnőtt nemzetközi női csapata a németországi Poingban október 14-én rendezett versenyen.

A 9 résztvevő ország 22 csapata közül végig vezetve nyerték meg a versenyt a magyar lányok, megszerezve az akrobatikus rock and roll táncsport első felnőtt Európa-bajnoki címét. A Szupergirls ezzel mind a négy nagy címet begyűjtötte, amelyet az akrobatikus rock and rollban meg lehet szerezni: felnőtt Világ- és Európa-bajnoki címmel és junior Világ- és Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet a 14 éve alapított csapat, Lengyel Veronika irányítása alatt.

A dobogó második fokára is magyar csapat állhatott, a Musztáng Sportegyesület „Sol Invictus” csapata nyerte az ezüstérmet, így kettős magyar győzelemnek örülhetünk.

A poingi versenyen junior páros formációs világbajnokságot is rendeztek, ahol szintén két magyar csapat aratott sikert. A dobogó második fokára a magyar Rock and Magic Sportegyesület formációja, a „Back to the future”,a harmadik helyre pedig a Musztáng SE „Vis Amoris” csapata állhatott.

(Forrás: ripost.hu)