Jump to content

A Testről és Lélekről mostantól mindenhol megnézhető

2017. 11. 08. 09:06

Megtalálható lesz a Netflixen Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről. Így gyakorlatilag a világon bárhol meg lehet majd nézni. Ez az első magyar film, amely felkerül a Netflixre.

A Los Angeles-i AFI Fest-en november 12-én lesz az amerikai premier, majd februártól lesz látható a Netflix-en a Testről és lélekről.

A Filmalap támogatással készült film versenyben van az Európai Filmdíjakért és ezt az alkotást nevezte Magyarország a legjobb idegen nyelvű filmnek Oscar-díjáért is. November 16-án a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének lesz vetítés Los Angeles-ben.

A 18 év után új nagyjátékfilmmel visszatérő Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása februárban elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét. Sőt a filmkritikusok nemzetközi szövetsége rangos díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is. Júniusban - első magyar filmként - elhozta a Sydney Filmfesztivál fődíját.

A filmet azóta sok országba vették meg a forgalmazók. Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban szeptember végén, Norvégiában, Franciaországban és Svájcban októberben, Kanadában pedig novemberben kerül a mozikba.

(Forrás: origo.hu)