Jump to content

Magyar érmek a Junior Kardvilágkupán

2017. 11. 13. 08:55

Két érmet nyert a magyar küldöttség a junior-kardvilágkupa Szocsiban megrendezett viadalán: leány egyéniben Pusztai Liza bronzérmet szerzett, míg a fiúcsapat a második helyen zárt. Remekeltek a leány tőrözők is: Mödlingben, csapatban harmadikként végeztek.

A hét végén a juniorkorú kardozókra szegeződött a legnagyobb figyelem, hiszen közülük többen részt vettek a világkupa-sorozat Szocsiban megrendezett állomásán.

A leányválogatottat mindössze egyetlen versenyző képviselte, mégis ő szállította a hétvége legnagyobb sikerét. Viszont ha tudjuk, hogy Pusztai Lizáról van szó, akkor egyáltalán nem lepődünk meg. A tavaszi tbiliszi felnőtt Európa-bajnokságon bronzérmet szerző kardvívó ezúttal is a harmadik helyen végzett, két orosz versenyző legyőzése után, a döntőbe jutásért a szintén hazai pályán szereplő Nyikityinával szemben maradt alul, 15-9-re.

A küldöttség másik érmét a fiúcsapat biztosította. A György Lehel, Nagy Martin, Rabb Krisztián és Szlama Vilmos alkotta társaság a döntőig magabiztosan menetelt, többek között nagy csatában legyőzte a fehéroroszokat, a fináléban viszont simán alulmaradt az orosz válogatottal szemben. Egyéniben nem volt sikerélményük a fiúknak, egyedül Milassin Mór jutott a tizenhat közé, ahol a kuvaiti Alfadhli győzte le.

(Forrás: utanpotlassport.hu)