Jump to content

Megnyerte a fintech Oscar-díját egy magyar cég

2017. 03. 03. 11:53

Londoni konferencián tartotta új fejlesztésének premierjét az immár 20 éves Dorsum. A bemutatott Botboarding platform pénzintézeteknek kínál könnyű és gyors chatbotfejlesztést. A FinovateEurope 2017 koferencián Best of Show díjjat ért a magyar szoftverfejlesztő előadása.

A Közép-Kelet-Európa piacvezető szoftvergyártó cégeként ismert Dorsum legújabb Botboarding platformja elnyerte a Best of Show díjat a FinovateEurope 2017 eseményen. Ez az elismerés jelentős mérföldkő a Dorsum életében: több mint 400 vállalat közül választották ki a céget, hogy előadhasson a FinovateEurope-on. Nemcsak a 72 meghívott közé sikerült bekerülni, hanem a Best of Show elismerés is összejött, amivel elsőnek résztvevő előadók ritkán dicsekedhetnek!

Meglévő és jövőbeni ügyfeleikkel történt beszélgetések, valamint a folyamatos kutatásaik alapján a Dorsum arra jutott, hogy jelenleg a legnagyobb kihívást az ügyfélszerzés jelenti a pénzügyi, befektetési területen. Válaszként erre a kihívásra létrehozták a Botboarding platformot, amely lehetőséget teremt pénzügyi vállalatok számára úgy nevezett onboarding chatbotok létrehozására. Ez a rendszer a konkrét értékesítési ajánlat előtti folyamatot alkotja újra, egyben helyettesíti az ügynöki és ügyfélszolgálati munkát. Ennek során a hagyományos értelemben vett adatgyűjtést és a felhasználók profilozását ötvözi az emberi kommunikációval. A folyamat végén személyre szabott ajánlatra készíti elő az ügyfelet a pénzintézet saját rendszerében. Ily módon képes támogatni a bankokat a gyors és zökkenőmentes ügyfélszerzésben.

Termékük jelenleg a (napi 1 milliárd felhasználót elérő) Facebook Messenger felhasználói felületén futtatható, de terveik közt szerepel, hogy fejlesztésüket kiterjesztik más felhasználói felületekre is.

„Mivel a felhasználók okostelefonjaikat leggyakrabban kommunikációra használják és szolgáltatókkal is szívesen chatelnek, így biztosak lehetünk abban, hogy ezek a megoldások jelentik a jövőt. A bankok ügyfeleiket könnyebben fogják elérni, mint valaha” – nyilatkozta Rokob Imre, a Dorsum Zrt. Üzletfejlesztési Igazgatója.

A Dorsum Botboarding platformjával a pénzügyi vállalatok akár heteken belül szolgáltatásként juthatnak hozzá saját chatbotjukhoz, hogy aztán potenciális ügyfelek millióit bámulatos hatékonysággal konvertálják valódi ügyfelekké, kihasználva többek között a mesterséges intelligencia előnyeit.

A díjazott előadáson Rokob Imre, Stein Renáta üzletfejlesztési tanácsadó és Sallai Péter mobilfejlesztési igazgató élőben mutatták be a DAISY névre hallgató demo chatbotukat, és a Botboarding platformot, amelyen DAISY-t is megalkották. Bemutatták, hogy mennyire egyszerűen profilozható egy ügyfél egy banki termékhez egy egyszerű chatelés során és hogy mi is történik pontosan a potenciális ügyféllel a folyamat alatt. Ismertették a Botboarding platform hátterében működő technológiát, és annak teljes virtuális kezelőfelületét is. Ebben olyan analitikai eszközök állnak rendelkezésre, mint például A/B tesztelés a jobb teljesítményért, valamint egy élő felület, ahol megfigyelhető, ahogy az online ügyfelek végighaladnak a profilozás folyamatában.

A Botboarding platform rendelkezik mesterséges intelligencia funkcióval, amely segít csökkenteni az ügyfelek lemorzsolódási arányát, a beépített CRM API-k pedig segítenek, hogy az összegyűjtött információk könnyen átkerülhessenek a pénzügyi intézmények saját rendszereibe.

A Dorsum immár 20 éves tapasztalattal rendelkezik a pénzintézeti szolgáltatók szoftveres igényeinek kielégítésében. A legújabb Botboarding platformnak ezért minden esélye megvan, hogy kiemelkedő technológiájának köszönhetően banki és pénzügyi szervezetek számára biztosítsa chatbotok létrehozását termékeik értékesítéséhez. „A Finovate Best of Show díja voltaképp a pénzügyi informatika Oscar-díja, amivel a most piacra dobott fejlesztésünk létjogosultságát díjazták. Az elismerés révén a megoldásunk világszerte ismertté, a pénzügyi intézmények onboarding ügyfélszerzési folyamata pedig sokkal egyszerűbbé válik.”  – mondta Kő Róbert, a Dorsum Zrt. vezérigazgatója

„Mindig örömünkre szolgál az először résztvevő vállalatokat nyertesként üdvözölni a Finovate-en. A Dorsum megnyerő stílusával fenntartotta a közönség érdeklődését és az üzenetük - melyből kiderül, hogy fejlesztésük hogyan segíthet a pénzügyi vállalatoknak az ügyfélkör bővítésében - könnyedén eljutott a közönséghez.” – mondta Eric Mattson, a Finovate vezérigazgatója.

(Forrás: sikerestortenetek.hu)