Jump to content

548 percen keresztül nevettette a közönséget Szikra László

2017. 04. 12. 09:30

A stand-up komikus hivatalosan is Magyarország dumarekordere.

Nem mindennapi rekordot állított fel Szikra László, a testnevelő tanárból lett humorista. Több mint 9 órán keresztül, egészen pontosan

548 percen át nevettette a közönséget, ezzel pedig felállította Magyarország „leghosszabb, folyamatosan bemutatott stand-up comedy előadásának” rekordját.

A beszámolók szerint több néző teljes egészében végigülte az előadást. A rekordkísérletet a Blikk szerint rajtuk kívül 4 órás váltásban két-két tanú és egy mentős, valamint Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora felügyelte. Sebestyén szerint minden szabályszerűen zajlott, és komolyan méltatta Szikrát. Szerinte egy ilyen rekord komoly bizonyítéka annak, hogy mi magyarok mi mindenre vagyunk képesek.

Szikra a Blikknek azt is elárulta, miért vágott bele a rekordkísérletbe: "Gyöngyösön van egy állandó fellépőhelyem. Mivel nem tehetem meg, hogy mindig ugyanazt mondjam, felhalmozódott egy 20-24 órányi anyag" - mondta, majd hozzátette:

"Két éve meghallottam, hogy Badár Sándor egy 7 és fél órás nem hivatalos rekordot állított fel. Elterveztem, hogy túlszárnyalom." 

Badár 2007-es rekordját Szikra már 2015-ben megdöntötte egy 8 óra 5 perces műsorral, most pedig egyéni rekordját is felülmúlta.

Szikra a beszámolók szerint 8 óra után tartott egy nagyon rövid szünetet, ugyanis muszáj volt használnia a mosdót. "Sokan írták, hogy szorítanak. Négy óra után azzal poénkodtam, hogy aki ezt üzente, elkezdhetné szó szerint venni, ugyanis már nagyon kellett pisilnem" - mesélte utólag nevetve.

(Forrás: blikk.hu)