Jump to content

Magyar siker a boldogasszonyi futónapon

2017. 05. 16. 10:22

Boldogasszony/Frauenkirchen településnek talán legnagyobb eseménye a falu futónapja, május 6-a, amikor kicsi és nagy futócipőt ragad, hogy részt vegyen Burgenland egyik leghíresebb futóversenyén. A nők között magyar siker született, az LTC Seewinkel sportolója, Nagy Ivett révén.

Nagy Ivett nem volt elégedett az eredményével. Hiába volt tele a hétvégi burgenlandi sajtó az ő sikerével, ő jobb időt várt magától a nagy hagyománnyal bíró boldogasszonyi rendezvényen. Még így is, hogy utcahosszal nyerte a versenyt a többiek előtt, hiszen gyakorlatilag nem akadt ellenfele a szombati nap folyamán a 10 kilóméteres távon. A volt magyar triatlonbajnok ráadásul hosszú kihagyás után tért vissza. 38 perces ideje helyett 36 perc körül szeretett volna futni.

Boldogasszonyban/Frauenkirchenben Nagy Ivett másodszorra győzött. Mikor legutoljára elsőnek szakította át a célszalagot a végig országúton, a házak között vezető futóversenyen, még eggyel kevesebben voltak a családjában: azóta gyermeke született. Emiatt aztán az edzéseket is egyre nehezebb volt kivitelezni, hiszen ahogy ő mondja „babakocsival nem nagyon lehet futni“. Mindezek ellenére azért heti négyszer edz a Veszprémből származó triatlonos.

A boldogasszonyi futáson ezúttal is több százan vettek részt, Nagy Ivett kiemelkedett a mezőnyből. A település arról is híres, hogy jelentős arányú burgenlandi-magyar kisebbség lakja és hogy számos futóversenyt rendeznek errefelé, a háromkirályok futáson és a májusi futáson át egészen a burgenlandi nők futóversenyéig. És most már minden bizonnyal Nagy Ivett egyik kedvenc helyszíne is.

(Forrás: volksgruppen.orf.at)