Jump to content

Magyar startup siker Kínában

2017. 05. 20. 10:02

Eredményesen szerepeltek a magyar startupok a kínai céges versenyen, a hightech ékszereket gyártó Liber8 Technology csapata második helyezést ért el.

Nemzetközi és kínai befektetők előtt bizonyított a négy magyar startup Kínában, a Get in the Ring! csengtui versenyén. Az Enterprise Hungary és a kínai TusStar inkubátor szervezésében megvalósuló versenyen második helyezést ért el a hightech ékszereket gyártó Liber8 Technology csapata. A különleges ékszer valójában egy modern technológiával felszerelt luxuskarkötő: a stílusos kiegészítő felülete egy, az e-könyvekből is ismert e-tintával ellátott, ívelt kijelző, amelyet a használó tetszés szerint változtathat. Nincs szükség az okostelefonhoz csatlakoztatni kábellel vagy párosítani, elég a mobilhoz odaérinteni, és máris átugrik az új kép. Az e-ink kijelzőnek csak a képváltáshoz van szüksége energiára, így a karkötőt a legtöbb okosórával és hordható intelligens kiegészítővel ellentétben soha nem kell töltőre dugni, nem merül le.

Bár a magyar startupokban (Liber8 Technology, EDM Designer, Pulmoment, KayakFirst) sok kétség merült fel a kínai lehetőségeket illetően, a környezet és a személyes tapasztalatok meg-győzték őket. Minden hazai résztvevő pozitívan értékelte a versenyt, rengeteg lehetőséget látnak a későbbi kínai piacra lépésben. Az Enterprise Hungary és a kínai, 60 inkubátorral rendelkező TusStar közös együttműködésé-ben irodahelyiséget, szállást és üzleti kapcsolatokat biztosítanak a magyar startupoknak – adta közre a Kamaraonline.hu. A magyar vállalkozásoknak már a 2017-es évben esélyük nyílik a kínai piacon arra, hogy bővítsék befektetői és gyártói kapcsolataikat.

A magyar csapatok a nemzetközi megmérettetést követően, május 16-án a Bank of China szervezésében részt vehettek a Kínai–Magyar Üzleti Fórumon is, amelyre a Magyar–Kínai Technológiai Transzferközpont helyi támogatásával került sor. A konferencián a Magyar Nemzeti Kereskedőház Inno-trade programja is megjelenési felületet biztosított a magyar vállalkozások számára. A rendezvényen nemcsak magyar startupok, de magas szintű állami delegáció is részt vett.

A Get in the Ring! 2016 mai globális döntőjében Budapest két legjobb csapata, az Intellyo és a Robotrainer képviseli hazánkat Szingapúrban, ahol a versenyzők olyan befektetők előtt mutatkozhatnak be, mint a Golden Gate Ventures vagy a Rocket Internet. A magyar startupok kapcsolatrendszerüket is kiépíthetik Ázsiában, hiszen részt vehetnek a Tech in Asia konferencián, amely a legnagyobb technikai közösségként van jelen a kontinensen.

(Forrás: magyaridok.hu)