Jump to content

Rangos nemzetközi díjakat kapott az Evangélikus Országos Múzeum

2017. 06. 16. 12:01

Három díjat adományozott az Evangélikus Országos Múzeumnak idei gyűlésén az International Counsil of Museums (ICOM) múzeumi filmekkel és digitális alkalmazásokkal foglalkozó szakbizottsága - közölte az Evangélikus Információs Szolgálat csütörtökön.

A múzeumokat és közgyűjteményeket tömörítő nemzetközi szakmai szervezet szakbizottsága a budapesti, Deák téri evangélikus múzeumnak ítélte idén a fődíjat, emellett ezüstéremmel tüntette ki a múzeum állandó kiállításán látható, virtuális templomot bemutató alkalmazást, a múzeum egyéb digitális tartalmait pedig különdíjjal jutalmazták - írták.

A felújított Evangélikus Országos Múzeumot és a benne kialakított Luther öröksége című, számos digitális alkalmazást felvonultató állandó kiállítást tavaly novemberben adták át.

Az elismerést Harmati Béla László, a múzeum igazgatója vette át, aki "elmondta, hogy összesen 10 országból, 34 pályázat érkezett a megmérettetésre, ahol a legjobb új múzeumi prezentációs megoldásokat és innovatív digitális tartalmakat értékelték. Mások mellett olyan jelentős intézmények is pályáztak idén, mint a moszkvai Tretyakov Képtár, illetve a Brazil Nemzeti Bank gyűjteménye" - olvasható a közleményben.

Hozzátette: a rangos nemzetközi mezőnyben egyébként a magyarok általában jól szerepeltek, ugyanis díjat nyert még a Magyarországi Református Egyház Bibliamúzeuma, a Csornai Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeuma is.

(Forrás: MTI)