Jump to content

Újabb magyar filmsiker

2017. 12. 27. 10:52

A filmművészetis Fatér Ambrus diplomafilmje, a Légmell nyerte az Euroshorts rövidfilmfesztivál fődíját Lengyelországban, közölte kedden a Filmalap. A Euroshorts különböző szekcióiban 23 ország 57 filmje versenyzett egymással.

A Euroshorts fesztivál filmjeiből összeállított válogatás januártól féléves turnéra indul Lengyelországban: a legjobb alkotások, köztük a magyar fődíjas, több mint 15 lengyel városban lesznek láthatóak.

"A Légmell egy morcos, magának való orvos sztorija (Horváth Lajos Ottó, az Üvegtigris Sanyija, itt fantasztikus), aki a házában kisegít egy tüdősbeteg, illegálisan bújtatott, idős menekültet, aztán azt túlzás lenne mondani, hogy összehaverkodnak, de azért elég jóban lesznek" 

A Légmell a Friss Hús különdíja után a görögországi Dramában megrendezett, Európai Filmdíjara jelölő fesztiválon szerepelt először nemzetközi mezőnyben, majd a lengyelországi Camerimage-on a diákfilm válogatásban volt látható.
A rövidfilm forgatókönyvírója Daoud Dániel, operatőre Kóródi Dániel, látványtervezője Nyitrai Anna, vágója Gorácz Vanda és Rudas Mariann, gyártásvezetője Majoros Zsolt, a hangutómunkáért Bohács Tamás és Kristóf Márton felelt.

(Forrás: index.hu)