Jump to content

Gulyás Michelle ezüstérmes Budapesten

2018. 01. 30. 09:39

A fehérorosz Irina Praszjancova sikerével zárult szombaton a Peridot fedettpályás öttusaverseny női döntője, a legjobb magyar a mindössze 17 éves Gulyás Michelle második lett a hagyományos, budapesti idénynyitón.
A finálé 36-os mezőnyében kilenc hazai versenyző volt érdekelt, ám a csütörtöki selejtezőből csoportelsőként továbbjutott világbajnoki ezüstérmes Kovács Sarolta nem volt a résztvevők között.

„Bár Saci a selejtezőből jó teljesítménnyel jutott döntőbe, ám a felkészülés jelenlegi szakaszában nincs abban az állapotban, hogy egy döntőbeli szerepléssel kockáztassuk az idényét. Közös döntés volt, hogy kihagyja a finálét és készül a március végi Los Angeles-i világkupára” – mondta Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya.

Az esti zárószám, a futásból és lövészetből álló kombinált szám előtt olyan sűrű volt a mezőny, hogy négyen is egyszerre vágtak neki a távnak, köztük a tavalyi győztes, Praszjancova. A legjobb magyar, a hatodik helyen álló Gulyás csupán kettő másodperccel követte őket.

A 2000-es születésű Gulyás megnyerte az úszást, vívásban negyedik lett, majd a kombinált számban remekül célzott, így feljött a dobogó második fokára.

„Meglepően jól sikerült a verseny, hiszen alapozásból jöttem, ez az év első viadala. Majdnem egyéni csúcsot úsztam és vívtam, ráadásul felnőtt mezőnyben először indultam” – mondta boldogan a KSI öttusázója.

A férfimezőnyben, ahol a fizikális különbségek jóval látványosabbak a felnőtt és az utánpótláskorú versenyzők között, csupán két juniornak sikerült döntőbe jutni. A mezőny egyik legfiatalabbja, Szép Balázs – rajta kívül csak egy 18 éves, a francia Mourcia finálézott − azonban meg sem állt a dobogó harmadik fokáig. A 18 esztendős Szép Balázs pedig bronzérmes lett. Az ő éremszerzése sem volt sokkal kisebb meglepetés, mint Gulyás Michelle második helye.

(Forrás: MTI/MÖSZ)