Jump to content

Széll Tamás a Bocuse d'Or torinói döntőjének elnöke

2018. 02. 08. 10:15

A Bocuse d'Or szakácsverseny névadója a nemrég elhunyt Paul Bocuse francia mesterszakács, az elsőt 1987-ben tartották, ma ez a világ legmenőbb séfversenye. A döntőt minden második év januárjának végén rendezik meg Lyonban, ezt regionális és országos elődöntők (mint ez a mai) előzik meg.

Bár a versenyen szakácsok mérkőznek meg, formailag olyan mint egy sportverseny: van lelátó, vannak sikító szurkolók, lelkesen magyarázó kommentátorok.

"A versenyzőknek tehát nem csak a főzésben kell jól teljesíteni, de a nyilvános szerepést, a zajt, a rajongókat, a kíváncsiskodó újságírókat is jól kell viselniük."

Az eddigi legsikeresebb versenyzőnk Széll Tamás volt, 2013-ban első magyarként jutott a lyoni döntőbe, ekkor a 10. helyen végzett. Három évvel később, a 2016-os európai döntőt – amit Budapesten rendeztek – már meg is nyerte. A 2017-es lyoni világdöntőn pedig 4. helyezett lett, és két különdíjat is (legjobb hústál és a legjobb plakát) nyert. Ő a mai döntőn már a zsűriben foglalt helyet, a torinói döntőn pedig ő lesz a zsűri elnöke.

(Forrás: divany.hu)