Jump to content

Hazánk népszerű szinkronhangja nem szereti, ha becézik

2024. 03. 19. 13:27

Pápai Erika a közmédia Névjegyek című sorozatában mesélt nevéhez fűződő viszonyáról. A Jászai Mari-díjas színművész sosem kedvelte keresztneve becézett alakját.

A színpadon és a külföldi filmek szinkronhangjaként egyaránt foglalkoztatott és sikeres Pápai Erika rendszerint tekintélyt parancsoló, elegáns hölgyeket alakít. Nicole Kidman, Eva Longoria és Lauren Graham magyarhangja nemcsak megjelenésével, nevével is előkelőséget sugároz, az Erika név ugyanis nagyra becsültet jelent – derült ki a Dunán és az M5 kulturális csatornán látható Névjegyek című műsorból.

Pölcz Ádám nyelvész, a nevek eredetét, jelentését kutató sorozat műsorvezetője hangsúlyozta, míg a név férfi alakja, az Erik nem tartozik a legnépszerűbb magyar utónevek közé, női változata gyakori.

 

„Ha az Erikát becézzük, az olyan, mint amikor a cukrot mézzel leöntjük. Önmagában is becézett hangzást keltő név. Szerintem nem szép se az Eri, sem az Era alakja, nem szeretem, ha így szólítanak” – mondta a Névjegyek vendégeként a színművész.

teljes adás a Névjegyek Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

(Forrás: sikerestortenetek.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)