Jump to content

Magyar evezős győzelem a Dunai Regattán

2016. 05. 11. 13:11

Tizenötezren látogattak ki szombaton a Dunai Regattára, ahol az evezős nyolcasok versenyén - megelőzve a világklasszis angol egyetemi evezősöket - a Széchenyi István Egyetem csapata győzedelmeskedett.

A dobogó második fokára a Cambridge állhatott, a bronzérem pedig a Budapesti Corvinus Egyetemet illette. Az Antall József Tudásközpont rendezvényét amatőr sárkányhajósok összecsapása is színesítette a Dunán: a versenyt a Testnevelési Egyetem nyerte.

„Évről évre egyre népszerűbb, és így egyre nagyobb méreteket ölt a rendezvény, amellyel továbbra is az egyetemi összetartozást szeretnénk erősíteni, a fiatalokat sportolásra buzdítani és a Duna adta lehetőségeket bemutatni” – értékelte a rendezvényt Ricsovics Ágnes, a Dunai Regatta projektvezetője. Hozzátette, hogy az utóbbi két évben már külföldi egyetemek világklasszis csapatai is megmérettettek a profi evezős nyolcasok versenyén – idén az angol Oxford és Cambridge fogadta el a szervezők meghívását. „Mindezt a Dunai Regatta pozitív külföldi visszhangjának is köszönhetjük” – véli Ricsovics Ágnes.

Forrás: hirhatar.hu