Jump to content

VILÁGBAJNOK LETT KIVÁGÓ ARNOLD ÉS LITÓ

2016. 05. 16. 11:42

A belga juhászkutyák világversenyén a zord időjárás ellenére fényes magyar sikerek születtek!

Az idei FMBB-n, azaz a Belga Juhászkutyák Világbajnokságán kiemelkedően teljesítettek a magyar indulók! A versenyre 34 országból 135 kutya érkezett, ebben a nagyszámú mezőnyben remekeltek a magyar versenyzők. 
A világbajnokság három részből áll: pontozzák a kutyák engedelmességét, nyomkövető és őrző-védő képességét. Mindhárom feladatban 100 pontot lehet elérni. Lito az engedelmességre 98, a nyomkövetésre 95, az őrzés-védésre 97 pontot kapott, ezzel az eredménnyel megnyerte a szombati világkupát és elindulhatott a legjobb húsz kutya számára rendezett vasárnapi megmérettetésen.
Lito vasárnap fél ponttal túlszárnyalta előző napi teljesítményét és megszerezte az abszolút világbajnoki címet a Belga Juhászkutya Világszövetség (Fédération Mondiale du Berger Belge) versenyén, amelyet a Párizshoz közeli Aubigny-sur-Nere-ben rendeztek meg. Ezzel a fantasztikus teljesítménnyel Kivágó Arnold és Lito örökre beírták nevüket a magyar kutyasport-történelembe! 
Az agilitys csapatra is igazán büszkék lehetünk: egyéniben három páros is továbbjutott a döntőbe, ahol ragyogóan szerepeltek! A csapatversenyben is dobogóra állhattak a magyarok: a második helyet szerezték meg a jumping futamban!
Az agility egyéni döntőjébe jutó versenyzőink, akik hibátlan pályát teljesítettek:
Csermely Gábor Cortival - 1. agility 3. hely, 
Fodor Lili Damillal - 2. jumping 3. hely,
Viktória Varga Ronnal - 4 futam 1 pályahibával, ország legjobbjaként.
A csapatban a jumping futamban a dobogó második fokára álló magyar csapat tagjai:
Anikó Horváth és Pheobe,
Fazekas Ági és Barrique,
Viktória Varga és Ron,
Gábor Csermely és Corti.

Forrás: kutyabarathelyek.hu