Jump to content

Magyar tagok a sajtmesterek nemzetközi céhében

2017. 06. 13. 10:51

A Párizs melletti Tours városában június 11-13. között tartandó Mondial du Fromage-on ünnepélyes keretek között tagjai közé választotta Guilde Internationale des Fromagers, azaz a Sajtmesterek Nemzetközi Céhe Gábossy Ádámot és Gábossy Árpádot, a neves SZEGA Camembert Kft. két vezetőjét. Ezáltal megkapták a jogot arra, hogy megalapítsák a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének Magyar Páholyát.

„Hatalmas öröm ez számunkra, hiszen a Sajtmesterek Nemzetközi Céhe a világ legnagyobb, a sajtok népszerűsítésével foglalkozó szervezete, amely kizárólag olyan személyeket választ tagjai közé, akik sokat tettek a sajtkultúráért. Büszke vagyok, hogy az édesapám által alapított, egy ideje általam vezetett, elsősorban a sajtokra és ínyenc élelmiszerekre fókuszáló cégünk megfelelt a szervezet szigorú kritériumainak. Mindenekelőtt azzal vívtuk ki a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elismerését, hogy immár négy esztendeje, minden évben megrendezzük a Nemzetek Sajtversenyét, ezáltal megismertetjük a nagyközönséget a legkülönlegesebb magyar és nemzetközi sajtokkal. Ebbéli törekvéseinket a későbbiekben is folytatjuk, azzal kiegészítve, hogy nemzetközi szinten is szeretnénk a magyar sajtokat népszerűsíteni ” – mondta Gábossy Ádám, a SZEGA Camembert Kft. ügyvezetője.

Kiváló alkalom erre az éppen most zajló Mondial du Fromage nemzetközi sajtkiállítás és vásár, ahol a közönséget és a szakmai résztvevőket az elegáns magyar stand, de leginkább a finomabbnál finomabb hazai sajtkülönlegességek is rabul ejtik.

(Forrás: mindmegette.hu)